Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής


Αστικές αφηγήσεις και κοινωνική λογοτεχνία στο «Διαβάζω»
Με ένα βιωματικό εργαστήριο και σεμινάρια δημιουργικής γραφής
Αστικές αφηγήσεις και κοινωνική λογοτεχνία στο «Διαβάζω»
Άστεγοι στη Αθήνα του 2012. Εικόνες και άνθρωποι της πόλης θα είναι το υλικό βιωματικού εργαστηρίου αστικής αφήγηγης στο περιοδικό «Διαβάζω»

Η πόλη που ζούμε, τα κτήριά της, οι δρόμοι, οι άνθρωποι που κινούνται σε αυτήν και η αλληλεπίδραση μαζί τους σε αστικές αφηγήσεις της καθημερινής ζωής είναι το θέμα του βιωματικού εργαστηρίου «Παιχνίδια αστικής αφήγησης» που διοργανώνει το περιοδικό «Διαβάζω». Η επικοινωνιολόγος Λήδα Τσενέ θα συντονίζει κάθε Παρασκευή, 7.00 μ.μ.-9.00 μ.μ., ξεκινώντας από τις 10 Φεβρουαρίου, εννέα δίωρα ομαδικά παιχνίδια αφήγησης και ελεύθερης έκφρασης. 

Το αστικό τοπίο, άνθρωποι, εικόνες και λέξεις αποτελούν τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν από την ομάδα με στόχο τη δημιουργία ενός συλλογικού διαμεσικού κολάζ ιστοριών και εμπειριών από τους ανθρώπους της Αθήνας για τους ανθρώπους της Αθήνας.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 16 Φεβρουαρίου, αρχίζει ο δεύτερος κύκλος του σεμιναρίου δημιουργικής γραφής Social Fiction που διοργανώνει το περιοδικό με συντονίστρια τη φιλόλογο και αρθρογράφο Δανάη Δάσκα. Σε 10 συναντήσεις, από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη, στις 8.00 μ.μ., οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν μέσω της γραφής την κοινωνική πραγματικότητα της εποχής μας, να την αφηγηθούν με τον δικό τους προσωπικό τρόπο υπερβαίνοντας την ξύλινη γλώσσα της ειδησεογραφίας, και μέσα από την αφήγηση να την κατανοήσουν και να την ερμηνεύσουν.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του περιοδικού (Μαυροκορδάτου 9, Εξάρχεια). Πληροφορίες για το κόστος και για δηλώσεις συμμετοχής (ως τις 7 Φεβρουαρίου) στα τηλέφωνα 210 38 01 284, 210 33 88 008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: